Picalo 2
                                                              

 

 

 

 

Interesses Robin Genealogie picalo Favorieten E-Cards casino Spelletjes Animations Animation 2 animations 3 animations 4 animations 5 feestdagen

 

Picalo 2 Picalo 3 Picalo 4

 

Een paar maanden nadat ik Picalo had opgehaald vond ik op de site van Belinda Meuldijk een foto van Perla en haar pups. Perla is de moeder van picalo.perla en haar pups op 14 mei 2003.jpg (48544 bytes)

Ik heb dat een keer toen ik Rita Rebel van Pawsholland ook verteld dat ik die foto gevonden had zij kende hem niet en vroeg of ik hem een keer naar haar wou mailen en dat heb ik in Januari gedaan. Haar antwoord was dat ik niet Picalo had maar cejos en dat van beide honden hun paspoort van was verwisseld en cejos toen picalo is geworden. Ik wou dat eerst niet echt geloven maar het bleek echt waar te zijn.

Marjolein was hier een keer toen ik ook weer een mailtje van Rita hier over kreeg met een foto van de echte picalo toen picalo-petePicalo Pete 4.jpg (157161 bytes) we hadden allebei wat een leuke hond is dat. Marjolein die heel gek is op Picalo is er toen over gaan nadenken of ze picalo-pete er bij zou nemen zodat de beide broertjes vlakbij elkaar zou komen wonen en toch heel veel bij elkaar zouden zijn.

Uit eindelijk heeft ze besloten om het maar te doen maar we konden picalo-pete pas op 28 februari op komen halen. we zouden dat samen gaan doen maar marjolein moest naar een cursus van biodanza dus die kon niet en toen heb ik het maar gegaan samen met Geesje van der Sluis een van mijn buren. Toen Picalo en Picalo-pete  elkaar voor het eerst elkaar weer terug zagen, zag ik Picalo-pete  denken van heeee jouw ken ik en hij begon met zijn staart te zwaaien en zijn gaan spelen en ze zijn eigenlijk nooit meer opgehouden met spelen.

we hebben de naam van picalo-pete veranderd in Paco omdat we 2 picalo's toch een beetje te veel van het goede vonden.

De relatie tussen de beide broertjes is van het begin af aan heel erg goed geweest. Picalo is er erg van opgeknapt sinds Paco er is. Ze spelen heel erg veel samen. Paco is veel hier als marjolein er niet is. helaas heeft paco een jachtpassie en wil hij achter alles aan rennen wat maar beweegt ook achter de 3 katten van Marjolein en dat is heel jammer. 

Paco had in het begin alleen aandacht voor alles wat er om hem heen gebeurde zeker wat beesten betreft waar hij eventueel achter aan kon rennen. zo wel Marjolein als ik hadden moeilijk contact met hem hij keek je ook nooit aan . Maar vond het wel heerlijk als je hem aanhaalde.

Marjolein was een week voor werk weg geweest en Paco was hier geweest. En het was net of er toen bij paco een knop omging van hee je bent weer terug en vanaf toen ging hij beter luisteren naar marjolein en ze zijn toen heel langzamerhand een band gaan krijgen die nu heel sterk is.

Een paar keer leek het niet goed te gaan en wou marjolein Paco weer terug geven aan paws. Ik heb toen gevraagd of ik hem dan kon krijgen en dat kon als het nodig was maar dat is gelukkig niet nodig geweest want: 

Paco blijft gewoon waar hij is bij Marjolein.

Paco en Picalo hadden een paar gaten gelukkig onder de vlinderstuik gegraven en toen het zo warm was is paco lekker onder de vlinderstruik in het gat gaan liggen en dat was natuurlijk heerlijk koel

Marjolein vertelde laatst dat pascal, paco en een van de katten samen naast elkaar op het logeerbed bij marjolein lagen en dat de kat helemaal tegen Paco aan was gaan liggen en paco dat goed vond.DSC00019.JPG (1268990 bytes)

Picalo  vind het heel erg leuk als Paco hier is ze spelen heel vaak samen. We gaan veel wandelen met ze langs de rijn en dat vinden ze leuk , samen rennen langs het water en spelen in het water en samen gaten graven en proberen muizen te vangen wat natuurlijk niet lukt. Picalo vind het eng om verder het water in te gaan waar hij niet meer kan staan. dat gaat heel voorzichtig om bijvoorbeeld een stok of zo te pakken. DSC00121.JPG (2004292 bytes)

Terwijl Paco een echte spaanse waterrat is die vind het heerlijk om te zwemmen en om heel ver achter een stok aan te gaan in het water. Terwijl Picalo luid blaffend aan de kant heen en weer rent terwijl paco achter zijn stok aan en is en als Paco dan weer heel dicht bij de kant is komt Picalo weer naar Paco toe gerend van hee  gelukkig je bent er weer en samen word dan soms de stok uit het water gehaald.

We gaan nu samen met ze naar de hondenschool Alfa.  Paco wil muizen vangen onder de les en picalo wil aldoor naar paco toe. wat tot gevolg heeft dat picalo zijn oefeningen niet wil doen en alleen maar loopt te piepen en te vervelen om naar paco te kunnen .En paco zit aldoor naar de grond te kijken om muizen te  kunnen vangen .

 Vorige week was dat ook weer het geval ik kon zo gek doen als ik wou maar zijn aandacht had ik niet kon koekjes voor zijn neus houden maar daar reageerde hij niet op. Zag alleen maar zijn broer en verder niets. Heb geen oefening met hem kunnen doen. jammer maar helaas. We hebben ze nu duidelijk gemaakt dat muizen vangen geen optie is en naar paco gaan ook niet dus word er door beide beter opgelet en doen ze hun best.

                              

Gelukkig ging het deze week heel erg goed. hij was echt voorbeeldig deed zijn oefeningen perfect . had  alle aandacht voor mij probeerde zo af en toe nog wel naar paco te komen maar dat bleef bij af en toe wat gejammer.  Had de week daarvoor ook goed met hem geoefend en dat heeft duidelijk goed gewerkt. Als hij de klikker al ziet weet hij als ik maar goed mijn best doe krijg ik wat lekkers en loopt dan echt zijn bek al af te likken van ha fijn ik krijg zo een paar frolic. die hij ook alleen daar voor krijgt .DSC00017.JPG (3263939 bytes)

picalo kon in het begin slecht alleen zijn vaak bracht ik hem naar Marjolein en die nam hem dan soms wel mee naar de paarden en picalo vond dat heerlijk. Hij bleef ook altijd bij haar als ze in de wei bezig was of ging in de auto liggen wachten tot ze weer naar huis gingen. Of ze nam hem mee voor een heerlijke wandeling in het bos wat Picalo ook heerlijk vind. Nu paco er is vind hij het ook heerlijk om een tijd daar kattekwaad met zijn broer uit te halen  of gewoon lekker naast marjolein op de bank  liggen wachten tot ik weer terug kom  als ze echt te onrustig waren dan nam ze vaak mee voor een lange wandeling langs de rijn of in het bos.  zijn ze lekker moe  als ze weer terug komen

Een tijdje geleden moest ik plotseling lang weg en Marjolein was er niet en omdat picalo al vaak samen met paco hier allen was geweest en ze stil waren heb ik hem maar alleen gelaten . Met de hoop dat hij nu ook stil zou zijn . Later hoorde ik van mijn buren dat ze hem niet hebben gehoord. Dus nu kan picalo hier gewoon alleen blijven zonder dat hij naar zijn broer en Marjolein hoeft . wat heus nog wel eens zal gebeuren ook voor de gezelligheid voor de honden maar echt noodzakelijk is niet het niet meer.

 

Start Omhoog Picalo 2 Picalo 3 Picalo 4